Wellness Mutlulukla Buluştu
TREND: Wellness Mutlulukla Buluştu.
Sosyal Topluluk
Bir güç fırtınası yeni bir yalnızlık dalgası yaratıyor ve “sosyal sermaye” olarak adlandırılan şeyde bir düşüşe neden oluyor (diğer insanlar ile bağlantı ve güven): Ekonominin yükselişi ile artık daha fazla insan yalnız yaşıyor, geç evleniyorlar, daha az sayıda çocuk sahibi oluyorlar.
Yüz yüze insan toplulukları, mutluluk büyüsünün anahtarı olmasıyla birlikte, daha fazla işletme, beraberinde bir çok sağlık deneyimine hizmet ederken, ihtiyaç duyulan sosyal bağlantıya hizmet eden yeni kavramlar yaratıyor.
Yükselen trend: Yeni ortak çalışma, ortak yaşam ve sosyal Wellness alanları, güçlü “sosyalleşme” toplulukları inşa etmeye odaklanmış durumda. Yeni “üçüncü” üyelik kulüplerinden biri olan NYC’deki 12 katlı Assemblage, ortak çalışma alanını, günlük etkinlikleri/atölyeleri, Wellness’ı ve bir Ayurveda restoranını harmanlıyor. İngiltere’nin ortak çalışma ve Wellness Merkezi Mortimer House’da, her kat Maslow’un (8) İhtiyaçlar Hiyerarşisi’nden birine; “sevgi ve aidiyetten’’ fiziksel sağlığa hitap ediyor.
Ortak çalışma alanı sağlayan dev şirket WeWork, iş ekonomisi için tasarlanan çalışmaları, Technogym ürünleri ile sağladığı wellness ve toplum alanları ile küresel bir genişleme sürecinde. Şu anda WeLive (barlar, kafeler, spor salonları ve açık alanlar gibi mekanlar açısından zengin kentsel ortak konutlar) ve Rise by We (sosyal fitness / wellness merkezleri) gibi toplum ve zindelik odaklı yeni konseptler başlatıyor. Kadınların iletişim kurmasına, arkadaş edinmesine ve birbirlerini desteklemelerine yönelik yeni ortak çalışma ve wellness kulüpleri’nin örnekleri için “Feminist Wellness” eğilimini ortaya çıkardı. Butik fitness konsepti büyük oranda yükselişe geçti. Çünkü insanlara ev ve iş dışında samimi, sosyal bir “üçüncü yer” sunuyor. Eğer spor salonlarının grup aktiviteleri zayıfsa, hibrit sosyal ve wellness kulüplerinin yükselişi daha da belirginleşiyor.
Örneğin, Avustralya’nın Sidney Kenti’nde yeni başlatılan Club W konsepti, kısmen yalnız olan ve topluluk arasında olmak isteyen yaşça daha büyük kadınlar (Baby Boomer) için tasarlanmıştır. Kulübe gelen üyeler, kısmen kafede, kısmen sosyal kulüpte, kısmen wellness merkezinde ve kısmen fitness alanında kendilerini sağlıklı hissedebilecekleri bir yerde sohbet edebiliyorlar. Bu kulüp, sanal grup egzersiz sınıflarını ve beslenme önerilerini de kullanıcılarına sunuyor. Bu kulübün hedefi, kadınların gelebileceği, sohbet edebileceği, saatlerce vakit geçirebileceği bir yer olmak. Haftada 20 doların altındaki bir üyelik fiyatıyla, zengin seçkinlerin ötesindeki insanlar için de iyi bir wellness merkezi olma özelliğini taşıyor.